Erişilebilirlik

Babalara IŞİD Şoku


Kocaeli’nde küçük oğlunun IŞİD’e katıldığını söyleyerek devletten yardım talep eden bir baba, şüpheli olarak gözaltına alınanların arasında büyük oğlunun bulunduğunu öğrenince tam anlamıyla şoke oldu. Diyarbakır’da ise, IŞİD mensubu oğlu kısa süre önce güvenlik güçlerince öldürülen bir baba “İyi ki böyle oldu, yoksa masum insanlar ölecekti,” dedi.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Gebze’de, kısa bir süre önce evden ayrılarak IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiği öne sürülen Serkan Uzun’un (19) babası Bekir Uzun, durumu yetkililere bildirdi. Bekir Uzun,“Oğlumu yakalayıp tutuklayın” diyerek talepte bulundu. Uzun, oğlunun tutuklu olmasının “çok daha iyi olacağını” söyledi.

Serkan Uzun’un IŞİD yanlılarınca kandırılarak Suriye’ye gönderildiği iddia ediliyordu. Emniyet yetkilileri tarafından yapılan soruşturma sonucunda Serkan Uzun’un IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gönderilmesiyle bağlantılı olduğundan kuşku duyulan beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında baba Bekir Uzun’un büyük oğlunun da bulunduğu ortaya çıktı. Baba Bekir Uzun için bu haber büyük bir şok oldu. Uzun, ismi açıklanmayan büyük oğluna iftira atılmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdi ve “Buna inanmak istemiyorum,” diye konuştu.

“Başkaları ölmesin”

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Diyarbakır’da IŞİD’e ait hücre evine düzenlenen baskın sırasında ölen Sıddık Bünül’ün babası, “İyi ki böyle oldu” dedi.

Çok sayıda Türk vatandaşını IŞİD’e kazandırdığı belirtilen ve “Rakka Kadısı” olarak adlandırılan Sıddık Bünül, Özel Harekat ekiplerinin baskın yaptığı hücre evindeki patlamada ölmüştü. Adı “F. Bünül” olarak açıklanan babası ise emniyet yetkililerine giderek, “İyi ki böyle oldu. Oğlum ölmeseydi belki masum lnsanlar ölecekti” dedi. Operasyonda, Bünül’ün yanı sıra altı kişi daha ölmüştü. Sıddık Bünül’ün (42) sık sık Suriye’ye gidip geldiği ve Bingöl’deki IŞİD yapılanmasını oluşturduğu bildiriliyor.

Canlı bomba korkusu

Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı Ercan Taştekin, IŞİD’in artık Türkiye’yi “eylem sahası” olarak gördüğünü söyledi.

Haberler.com sitesinin bildirdiğine göre, Ercan Taştekin, bunun somut gerekçesi olarak Diyarbakır’daki çatışmayı gösterdi. Taştekin, Türkiye’yi sadece barınma yeri olarak gören IŞİD’in artık stratejisini değiştirdiğini ve Türkiye’yi şimdi “eylem alanı” olarak gördüğünü kaydetti. Taştekin, Türkiye’de, halk arasında bir canlı bomba korkusu oluştuğunu da belirtti. Ercan Taştekin, dört canlı bomba ile ilgili olarak güvenlik kurumlarının yaptığı duyuru ve uyarıların kamuoyundaki kaygıyı artırıcı nitelikte olduğuna da işaret etti. Taştekin, “Bu tür yanlışlıklar terörün ekmeğine yağ sürer. Güvenlik güçlerimiz bu konuda daha dikkatli olmalı,” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG