Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan'dan Başkan Obama'ya Mektup


Başbakan Erdoğan Girişimcilik Zirvesi sırasında Obama’ya mektup göndererek gelecek yıl zirvenin Türkiye’de yapılmasını önerdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Washington’daki Girişimcilik Zirvesi çerçevesinde Başkan Obama’ya mektup göndererek gelecek yılki zirvenin Türkiye’de yapılmasını teklif etti.

Müslüman ülkelerden temsilcilerin katıldığı Uluslararası Girişimcilik Zirvesi’ne hitap eden Obama, Başbakan Erdoğan’la gelecek yılki zirveye ev sahipliği yapma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Başkan Barack Obama şöyle konuştu: “Başbakan Erdoğan’ın gelecek yılki zirveye ev sahipliği yapmayı kabul ettiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Burada başlattığımız ivmenin devam etmesi adına yardımlarından dolayı Başbakan’a, Türk halkına, Türk özel ve kamu sektörü önde gelenlerine teşekkür ediyorum.”

Başkan Obama’ya Erdoğan’ın mektubunu, zirveye katılan Türk girişimcilerden Baybars Altuntaş verdi. Mektubu Başkan Obama’yla görüşmesinde verdiğini söyleyen Altuntaş, Başkan’ın Türkiye’nin bu konudaki liderliğine olumlu baktığını belirtti. Altuntaş Erdoğan’ın Obama’ya gönderdiği mektubun içeriği konusunda ise şu bilgiyi verdi: “Mektupta Başbakan Erdoğan, Başkan Obama’nın başlatmış olduğu bu çalışmayı çok takdirle karşıladığını belirtiyor. Özellikle Müslüman girişimciler arasında böyle bir çalışmanın gerçekleşmiş olmasının çok önemli olduğunu vurguluyor ve gelecek zirvenin Türkiye'de gerçekleşmesini ve bu konuda da kişisel olarak her türlü desteği vereceğini Başkan Obama'ya bildiriyor."

Duelcom şirketinin kurucusu Baybars Altuntaş, Obama’nın geçen yıl Kahire’de yaptığı konuşmayla başlattığı Amerika ve İslam dünyası arasında diyalog yollarının açılması çerçevesinde düzenlenen zirveye Türkiye’den katılan 6 girişimciden biri. Zirveye 56 ülkeden 150’ye yakın Müslüman girişimci katılıyor.

XS
SM
MD
LG