Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan Atina’da Temaslarını Sürdürüyor


Başbakan Erdoğan, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki temaslarına devam ediyor.

Önce Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile bir araya gelen Başbakan Erdoğan daha sonra Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile görüştü.

Başbakanlık binasında yapılan ve bir buçuk saat süren görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitri Druças da hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan Atina’da Temaslarını Sürdürüyor
Başbakan Erdoğan Atina’da Temaslarını Sürdürüyor


Türkiye-Yunanistan İşbirliği Konseyi toplantısında da bir açılış konuşması yapan Erdoğan, ''Kararlı olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Tabii bu tür adımları engellemek isteyenler çıkabilir. Ama biz siyasiler risk almasını bilirsek bunları da aşarız'' dedi.

Erdoğan, Atina’ya ayrılmadan önce Esenboğa havaalanında yaptığı açıklamada ziyaretin Türk-Yunan ilişkileri açısından tarihi bir öneme sahip olduğunu söylemişti.

Bu arada Yunanistan’da biri Atina’daki bir cezaevi yakınında, diğeri ise Selanik adliyesinde olmak üzere bugün iki ayrı yerde bombalar patladı. Paniğe sebep olan patlamalarda ölen ya da yaralanan almadı.

Yunan polisi, bombalı saldırıların Başbakan Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.

Ankara muhabirimiz Elif Özmenek Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi TÜRKSAM Balkan uzmanı Gözde Kılıç Yaşın ile Başbakan’ın Atina ziyaretini konuştu.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG