Erişilebilirlik

Başbakan "Devlet Halkını Vurmaz" Dedi


Başbakan "Devlet Halkını Vurmaz" Dedi
Başbakan "Devlet Halkını Vurmaz" Dedi

Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’de, 35 kişinin ölümüyle ilgili olarak "hiçbir devlet kalkıp da halkını kasıtlı olarak bombalamaz" dedi

"Üzüntümüz büyük, adli ve idari soruşturma devam ediyor" diyen ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Başbakan bazı gazete başlıklarını da eleştirdi.

Başbakan adını vermediği bazı medya kuruluşları olayı sansasyonel olarak manşete taşımakla suçladı ve "hiçbir devlet kalkıp da halkını kasıtlı olarak bombalamaz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, dün, öldürülen kişilerin terörist değil köylüler olduğunu doğrulamış ve “operasyon kazası” olarak nitelediği olayın sorumlularının cezalandırılacağını söylemişti.

Bu arada, Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK sanılarak öldürüldükleri iddia edilen sivillerin önlerinin bölgedeki askerler tarafından kesildiğini ve yönlerinin değiştirildiğini ardından da uçaklarla bombalandığını ileri sürdü.

Saldırıyı ''aleni bir katliam'' olarak niteleyen Demirtaş, Başbakan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı hedef alan sözlerini hatırlatarak ''Kendi halkını katleden yönetimin meşruiyeti yoktur'' dedi.

Başbakan "Devlet Halkını Vurmaz" Dedi
Başbakan "Devlet Halkını Vurmaz" Dedi


Uludere’de yaşamını yitiren 35 vatandaşın avukatı Ali Bayram radyomuza verdiği demeçte, olayın sınırda ancak Irak tarafında meydana geldiğini söyledi.

Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Bayram ile Mutlu Çiviroğlu konuştu:



XS
SM
MD
LG