Erişilebilirlik

Azeri-Ermeni Çatışmalarında 3 Kayıp Daha


Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da üçüncü gününe giren çatışmalarda, üç askerinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Ermenistan ise Azerbaycan’la arasında çıkan çatışmaların, büyük çaplı bir savaşa dönüşeceği uyarısında bulundu.

AP ajansının haberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Ermeni ayrılıkçıların, ateşkes ilanına rağmen, Azeri askeri noktalarına ve köylere ateş açtığını söyledi.

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan’ı tahrik edici ve saldırgan davranışlarda bulunmakla ve sivilleri hedef almakla suçladı. Avrupa’da Güvenlik ve İşbirliği Örgütü’nün toplantısı sırasında konuşan Sarkisyan, “Azerbaycan ‘sözde ateşkesi’ başlattığından beri, Karabağ’da insanların yaşadığı bölgelere saldırmaya devam etti,” dedi.

Sarkisyan, Dağlık Karabağ’da çatışmaların devam etmesi durumunda, Karabağ’ın bağımsızlığını resmen tanıyabileceklerini belirtti.

Azerbaycan, iki taraf arasında çatışmaların başlamasından sonra tek taraflı olarak ateşkes ilan etmişti.

Gelişmelerin, 1994'ten bu yana Dağlık Karabağ konusunda yaşanan en sıcak çatışmalar olduğu bildiriliyor.

İki taraf, silahsızlandırılmış bir tampon bölgeyle ayrılıyor ancak her iki taraf da birbirini ihlaller yapmak ile suçluyor.

Bu arada Azerbaycan destekçileri, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmaları protesto etmek için Washington'daki Ermnenistan Büyükelçiliği önünde toplandı.

Ermenistan Büyükelçiliği'nin Önünde Protesto
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG