Erişilebilirlik

Azerbaycan İnsan Haklarından Yine Sınıfta Kaldı


Mart ayındaki demokrasi yürüyüşünde "özgürlük" diye bağırdığı için polisler tarafından tutuklanan bir "eylemci." Üzerinden uyuşturuçu çıktı mı bilinmiyor.
Mart ayındaki demokrasi yürüyüşünde "özgürlük" diye bağırdığı için polisler tarafından tutuklanan bir "eylemci." Üzerinden uyuşturuçu çıktı mı bilinmiyor.

Avrupa, Azerbaycan’ın insan hakları konusunda önemli ilerleme kaydedememiş olmasından ötürü kaygılı.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Yüksek Komiseri Thomas Hammerberg Azerbaycan’ı ifade ve örgütlenme özgürlüğü gibi temel insan haklarını desteklemeye çağırdı.

Bakü Hükümeti’nin konseyin bir yıl önce sunduğu önerileri uygulamayı başaramadığını söyleyen Hammerberg, milletvekili adaylarını, gazetecileri ve gençlik örgütü üyelerini tutuklayıp susturmak için uydurma iddialar ortaya atıldığını kaydetti.

Muhalefet üyeleri, rejim karşıtları ve demokrasi eylemcilerine yönelik en yaygın suçlama “üzerlerinden uyuşturucu madde” çıkması. Bu uydurma iddiayla yargılanıp hüküm giyen ve yıllarca hapis yatan insanlar var.

Hammerberg, bu korkutma ve yıldırma politikalarının bitmesi gerektiğini, bu uygulamaların demokratik toplum ilkeleriyle bağdaşmadığını söyledi.

İnsan hakları örgütleri petrol zengini Azerbaycan’ı muhalif sesleri susturduğu gerekçesiyle çok uzun süredir eleştiriyor. Bakü hükümeti ise vatandaşlarının dünyanın en özgür insanları olduğunu iddia ediyor.

Demokraki eylemcilerinin hazırladığı "özgürlük" filmi:

Diğer videolar için http://democracyinazerbaijan.org/videos/

XS
SM
MD
LG