Erişilebilirlik

Azerbaycan: 'Ermenistan Beş Askerimizi Öldürdü'


Azerbaycan, Ermenistan’ı sınırda beş askerini öldürmekle suçladı.

İki gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısı son açıklamayla sekize yükseldi. Ermenistan, Pazartesi günü üç askerinin öldüğünü bildirmişti. Çatışmalarda karşılıklı yaralananlar olduğu bildiriliyor.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınır çatışmaları, Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın bölgeye yaptığı ziyarete denk geldi. Önceki gün Ermenistan’a resmi ziyarette bulunan Clinton, iki taraftan genç asker ve suçsuz sivillerin ölmesini kınadı. Clinton ayrıca çatışmaların devam etmesi durumunda tüm bölgeye yayılabileceği uyarısında bulundu.

Dün Gürcistan’a giden Amerika Dışişleri Bakanı’nın Kafkas ziyaretinin bugünkü durağı Azerbaycan olacak. Clinton' Azerbaycan'dan sonra da Türkiye'ye gidecek.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Ermenistan’la görüşmelerinin 18 Haziran’da Paris’te yapılacağını bildirdi. Çatışmalara uzun vadeli çözüm bulunmasını amaçlayan görüşmeye Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü’nden (AGİT) bir komisyon da katılacak. Fransa, Rusya ve Amerika’nın eşbaşkanlığını yaptığı Minsk Grubu, iki ülke arasında Dağlık Karabağ sorununu çözmeye çalışıyor.

İki ülke 1994’deki ateşkesten bu yana barış anlaşması imzalamadı.

XS
SM
MD
LG