Erişilebilirlik

Azerbaycan ve Ermenistan Arasındaki Çatışmalar Sürüyor


Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda üçüncü güne girildi. Her iki taraf, Dağlık Karabağ bölgesinde ağır top atışları yapıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerin Fizuli, Cebrail, Agdere ve Terter’de kaybettiği mevzileri kazanmak için karşı saldırıda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca Fizuli şehri civarında sabah saatlerinde çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Ermenistan, bu açıklamaları reddederken çatışmaların gece boyu devam ettiğini, Dağlık Karabağ ordusunun gece boyu değişik noktalarda saldırıları sürdürdüğünü belirtti.

Ermenistan, Azerbaycan’ın saldırılarında aralarında 9 yaşında bir kız çocuğunun bulunduğu 5 kişilik bir ailenin yaşamını yitirdiğini açıklarken Azerbaycan da Ermenistan ordusunun sivil yerleşim yerlerini vurduğunu ve 10 Azeri sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada da, Ermeni ateşinde 12 sivilin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Her iki taraf da birbirlerini topçu atışlarıyla sivilleri hedef almakla suçluyor. İki taraf arasındaki çatışmanın bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde gündeme gelmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG