Erişilebilirlik

Avusturya Mülteciler İçin Kışa Hazırlanıyor


Avusturya Mülteciler İçin Kışa Hazırlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Avusturya’nın en büyük mülteci kampı kışa hazırlanıyor. Mültecilere çadır sağlamadığı için aylarca eleştirilen Avusturya hükümeti şimdi bu açığı kapatmaya çalışıyor. Bu geçici çadır kente yerleştirilen mültecilere, elektrikle birlikte ısıtıcı da verilmiş.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden Walter Ruscher, “Kış bastırmadan, herkese kalacak yer bulmaya çalışıyoruz. Mültecilerin burada beklenenden daha uzun kalabileceğini hesaba katarak, çadırları kışa hazırlıyoruz," dedi.

Traiskirchen, sığınma hakkı talep eden mültecilerin ilk durağı. Ancak kapasitesinin çok üzerine çıkan mülteci kampında, herkese oda vermek mümkün değil.

Pakistan’dan gelen Sam, 20 gündür çadırda kalıyor. Yakında odaya geçmeyi umud eden Sam, lojistik engellerin farkında.

Sam, “Belki dört, beş gün sonra bize kalacak iyi bir yer bulurlar. Burada çok fazla mülteci var. Herşeyi organize etmeleri biraz zor,” diyor.

Lojistik engellerden biri gıda. Kampta yemek servisi arttırılmış. Ancak sorun aşçı sayısını arttırmak değil, farklı damak tadı olanları memnun etmek.

Ruscher, “İki kişinin bile aynı yemeği sevmesi zordur. Biz burada 4600 kişiye yemek yapmaktan söz ediyoruz,” diyor.

Kampı dolaşırken, herkese yetecek kadar yemek olduğunu gördük. Sam aç kalmadıklarını söylüyor: “Yemekler idare eder. Sonuçta karnımız doyuyor.”
Sıcak bir kap yemek ve sıcak çadırlar sayesinde, bu mülteciler Avusturya’nın soğuk kışıyla mücadele etmeye hazır görünüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG