Erişilebilirlik

Avrupa'ya Geçişler Libya Üzerinden Devam Ediyor


Avrupa'ya Geçişler Libya Üzerinden Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Geçen hafta, bir gün içinde çoğunluğu Afrikalı olan 4 binden fazla mülteci boğulmaktan kurtarıldı. Libya’daki insan kaçakçılarının eline düşen yüzlerce mülteciyse Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken öldü.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden uzman Daniel Serwer, çok sayıda mültecinin Avrupa’ya ulaşmak için yola çıktığını ancak geride daha yüzlerce, binlerce hatta onbinlerce insan olduğunu hatırlatıyor. Serwer, “Suriye’nin istikrara nasıl kavuşacağını düşünmemiz gerekli. Mülteci akını ancak o zaman durur. Havaların düzelmesiyle, Libya’dan yeni bir mülteci akını olmasından endişe ediyorum. Çünkü Libya’da da istikrar yok” diye konuşuyor.

Uzman Edward Joseph ise, AB’nin mülteci krizi karşısındaki tavrı büyük hayal kırıklığı yarattı” diyerek, mülteci krizinin başından beri Avrupa’nın aldığı hiçbir önlemin işe yaramadığını söylüyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Lamberto Zannier, AB içinde bir dayanışma eksikliği olduğunu teyit ediyor.

Bu arada, Türkiye’den Yunanistan’a giden binlerce mülteci, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Makedonya sınırındaki kampın çok kötü koşullarda olduğunu belirlemesinden sonra başka bir kampa nakledildi. 2016’nin ilk beş ayında, 200 binden fazla mülteci Akdeniz’i geçerek Avrupa’ya ulaştı. BM yetkilileri havaların iyileşmesiyle bu sayının daha da artacağını söylüyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG