Erişilebilirlik

Avrupa'da Yeni Ekonomik Kriz İşareti


Almanya'nın sanayi üretiminin beklenmedik ölçüde düşmesi üzerine IMF Euro bölgesi için tahmin ettiği büyüme oranını yüzde 1'in altına indirdi

18 ülkeden oluşan Avrupa ortak para birimi Euro bölgesi , Alman sanayi üretiminin büyük ölçüde düşmesi üzerine yeniden ekonomik durgunluğa girme tehlikesiyle karşıkarşıya.

Euro bölgesinin ekonomi motoru Almanya’da yetkililer, bu yılki ekonomik büyümenin yüzde 1.2 civarında olacağını beklediklerini, 2015 için de 1.3 civarında bir oran tahmin ettiklerini bildirdi. Her iki rakam da daha önce açıkladıkları oranın üçte biri düzeyinde.

Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ülke ekonomisinin dış ticaret açısından zor durumda olduğunu açıkladı.

Ancak Gabriel, bazı Euro bölgesi ülkeleri tarafından yapılan Almanya’nın hükümet harcamalarında kemer sıkmaktan vazgeçmesi çağrısını reddetti. Gabriel, Almanya’nın borcunun yükselmesinin İtalya, Fransa, İspanya ve Yunanistan’da daha fazla büyüme sağlamayacağını bildirdi.

Almanya’nın ekonomik büyümesinin beklenenden yüzde 4.8 oranında az çıkmasıyla, Euro bölgesinde Ağustos ayı verilerine göre toplam sanayi üretiminde 1.8’lik bir düşüş görüldü.

Euro ekonomisi Nisan-Mayıs döneminde durağan seyretti. Haziran-Ağustos dönemi için tahminler bu ayın sonunda bekleniyor.

Uluslararası Para Fonu, Euro bölgesi için tahmin ettiği büyüme oranını düşürerek 0.8’e çektiğini ve 2015 içinde yüzde 1.1 olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG