Erişilebilirlik

Avrupa’da Terör Uyarısına Japonya da Katıldı


Avrupa’da Terör Uyarısına Japonya da Katıldı
Avrupa’da Terör Uyarısına Japonya da Katıldı

Amerika ve İngiltere’den sonra Japonya da vatandaşlarını Avrupa’da olası terör saldırıları konusunda uyardı.

Japon Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’da bulunan vatandaşlarını toplu taşıma araçlarına binerken ve turistik yerleri ziyaret ederken ihtiyatlı olmaya çağırdı.

İngiltere, dün Fransa ve Almanya’daki vatandaşlarını ciddi terör tehlikesine karşı uyarmıştı. Amerikan hükümeti de benzer bir uyarı yayınlayarak, vatandaşlarını Avrupa’da olası terör saldırılarına karşı dikkatli olmalarını istemişti.

Terör tehdidi seviyesini arttıran İngiltere Dışişleri Bakanlığı, olası saldırıların yabancıların gittiği mekanlara yapılabileceğini bildirdi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da el Kaide ve yandaşı örgütlerin, terör saldırıları planlamaya devam ettikleri yolunda istihbarat alındığı ve bazı Avrupa hükümetlerinin terör alarmı verdiği belirtildi.

Batılı istihbarat yetkilileri geçtiğimiz günlerde Pakistan’da üslenen militanların İngiliz, Alman ve Fransız kentlerinde saldırılar düzenlemeye hazırlandıklarını gösteren bir planı ortaya çıkarttıklarını açıklamıştı.

Saldırıların, 2008 yılında Hindistan’ın Mumbai kentindeki saldırılara benzer olabileceği belirtildi. Mumbai’deki olaylarda en az 500 kişi hayatını kaybetmiş ya da yaralanmıştı.

XS
SM
MD
LG