Erişilebilirlik

Avrupa Mülteci Krizini Tartışıyor


Avrupa Birliği İçişleri Bakanları, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Avrupa’ya sığınmaya çalışan mültecilerin getirdiği yükü paylaşma yollarını tartışmak üzere Brüksel’de biraraya geldi. Avrupa, özellikle de Doğu Avrupa ülkeleri, rekor düzeye ulaşan mülteci akını konusunda Almanya’yı suçlarken Almanya, mültecilerin sorumluluğundan kaçan AB üyelerini sert şekilde eleştiriyor.

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Sosyal Demokrat Parti üyelerine yolladığı bir mektupta, Almanya’nın bu yıl sonuna kadar bir milyon mülteciyi kabul edebileceğini yazdı. Başbakan Angela Merkel de, ülkesinin 800 bin mülteciye sığınma hakkı verebileceğini açıkladı.

Mültecilerin, diğer Avrupa ülkelerini geçip özellikle Almanya’ya ulaşmaya çalıştığına dikkati çeken Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, sığınma hakkı arayan mültecilerin ülke tercihi yapamayacaklarını söyledi.

Bu arada Macaristan, Sırbistan sınırındaki tel örgüleri güçlendirme çalışıyor. Macar yetkililer, sınır polisinden kaçarak ülkeye giriş yapan mültecileri yargılayacağını açıkladı.

Almanya ise, mülteci geçişlerini sınırlamak için Avusturya sınırındaki pasaport kontrollerine yeniden başladı. Almanya İçişleri Bakanı, bu uygulamadaki amacın mevcut mülteci akınını kontrol altına almak ve sınır geçişlerine yeniden bir düzen getirmek olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG