Erişilebilirlik

Avrupa Kara Kışın Pençesinde


Avrupa'da Kara Kış
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

Türkiye’de özellikle Batı illerini de etkisi altına alan çetin kış koşulları Avrupa kıtasında da birçok ülkede yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kıta genelinde soğuk hava nedeniyle 32 kişi hayatını kaybetti.

Soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle Avrupa’da çok sayıda uçuş iptal edilirken kara ve deniz ulaşımında da ciddi aksaklıklar meydana geliyor.

-30 dereceleri bulan soğuk hava nedeniyle Polonya’da geride bıraktığımız hafta içerisinde 17 kişi hayatını kaybetti.

Çek Cumhuriyeti’nde de sokakta yaşayan evsizlerden 6’sı sert hava koşulları nedeniyle öldü. Rusya’nın başkenti Moskova’da da iki kişi hayatını kaybederken 190 kişi de soğuk hava kaynaklı hipotermi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Belarus’ta da soğuk hava nedeniyle son 9 günde resmi rakamlara göre 5 kişi hayatını kaybetti. Sırbistan’da da soğuk ve yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ve kasaba ile ulaşım sağlanamıyor.

Hırvatistan’da bazı koylarda deniz suyunun donması nedeniyle balıkçı teknelerinin mahsur kaldıkları haber veriliyor.

İsviçre’de de yoğun kar yağışı nedeniyle Alp dağlarında seyahat eden bir Rus çift araçlarının şarampole yuvarlanması sebebiyle hayatını kaybederken çiftin kazadan yaralı olarak kurtulan 11 ve 15 yaşındaki çocukları hastanede tedavi altına alındı.

Yunanistan’da ve Ege adalarında yer yer bir metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ulaşımda sorunlar yaşanırken birçok bölgeye de elektrik verilemiyor.

Sakız ve Midilli adalarındaki kamplarda kalan çok sayıda Suriyeli mültecinin de kötü hava koşulları nedeniyle çadır kentlerde yaşam mücadelesi verdikleri belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG