Erişilebilirlik

Avrupa'daki Türklere Ülkeye Dönüş İçin Süre Verildi


Corona virüsüyle mücadele kapsamında 9 Avrupa ülkesindeki Türk vatandaşlarına ülkeye dönmeleri için 17 Mart geceyarısına kadar süre verildiği açıklandı. Öte yandan Türkiye'nin karşılıklı olarak sınırlarını kapattığı ülkeler arasında Gürcistan'da katıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran küresel salgınla mücadele kapsamında 9 Avrupa ülkesinde turist ya da öğrenci olarak bulunan Türk vatandaşlarının 17 Mart geceyarısına kadar ülkeye geri dönüş yapabileceğini açıkladı.

Türkiye Gürcistan sınırı da kapatılıyor

Türkiye ve Gürcistan, Corona virüsüne karşı önleyici tedbirler kapsamında iki ülke arasındaki mevcut üç sınır kapısından biri olan Sarp sınır kapısını geçici süreyle yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatma kararı aldı. Sınır kapısı, 15 Mart itibarıyla Türkiye saati ile 17.00, Gürcistan saati ile 18.00’ den itibaren kapanacak. Ancak yük taşımacılığına herhangi bir kısıtlama getirilmediği bildirildi. Diğer kara sınır kapılarında ise, (Türkgözü/Vale , Aktaş/Kartsakhi) yolcu geçişleri mevcut düzenlemeler çerçevesinde devam edeceği açıklandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG