Erişilebilirlik

AB'den Türkiye’deki Sığınmacılara Para Kartı


Avrupa Birliği, Ankara ile vardığı Mart’taki anlaşma uyarınca Türkiye’deki bir milyon sığınmacı için para yüklü aylık elektronik kart uygulaması başlattı.

Acil Sosyal Güvenlik Ağı (ESSN) sığınmacılara gıda, ev, okul ve tıbbi ihtiyaçlarında kullanması için para yüklü kartlar dağıtacak.

Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye’deki sığınmacıların durumunun iyileştirilmesi amacıyla Türkiye’ye 3 milyar Euro yardım yapma konusunda anlaşmıştı.

Avrupa Komisyonu’nun İnsani Yardımlardan ve Kriz Yönetiminden sorumlu üyesi Christos Stylianides, “bugün Avrupa Birliği’nin en büyük ve geniş insani projesini başlatıyoruz” dedi.

Stylianides, “ESSN, Avrupa Birliği’nin sığınmacı krizinin neden olduğu zorlukla mücadele konusundaki taahhüdünün kanıtı” dedi.

Avrupa Birliği, Türkiye’de diğer insani projeleri de destekliyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ni mali taahhütlerini yerine getirmemekle suçluyor.

Geçen yıl bir milyondan fazla sığınmacı Türkiye’den botlarla Yunanistan’a geçerek Avrupa Birliği’ne ulaştı.

Ankara-Brüksel arasındaki anlaşmanın ardından bu sayı oldukça azaldı. Türkiye, sığınmacılar konusunda yardımın yavaş olmasından şikayetçi. Stylianides, konuyu Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile görüştüğünü kaydetti.

Stylianides, “Bence şimdi bakan Çelik, Avrupa kaynağının iyi işlediğini ve gün geçtikçe daha iyiye gittiğini fark etti” dedi.

ESSN, Aile Bakanlığı’nın işbirliği ile Dünya Gıda Programı ve Türk Kızılayı tarafından uygulanacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG