Erişilebilirlik

Atıkların Geri Dönüşümü Bu Kez Ses Getirdi


Atıkların Geri Dönüşümü Bu Kez Ses Getirdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00
Vocal Trash, farklı dönemlerin pop şarkılarını söyleyen ve performanslarında dansa da yer veren bir müzik topluluğu. Çöp kutularından, pet şişelerden ve çöplüklerde buldukları başka nesnelerden bozma enstrümanlarla müzik yapan grubun mesajı son derece açık: yeniden kullanın ve geri dönüştürün.

”Adım Steve Linder, Vocal Trash grubunun kurucusuyum

”Adım Kelsey Rae, Vocal Trash grubunun sahiplerinden biriyim.”

Rae, ”Bizler şarkıcıyız, grubumuzun adı o nedenle Vocal Trash yani Çöpten Ses,” şeklinde konuşuyor.

Steven Linder, ”Klasik şarkıları yeniden seslendiriyoruz, eski klasikleri geri dönüştürüp hip hop havası katıyoruz,” diyor.

Kelsey Rae, ”Grubu 11 yıl önce kurduk. O zamandan bu yana çöp tenekeleri, pet şişeler, variller ve süpürgelerle müzik yapıyoruz,” şeklinde konuşuyor.

Steve Linder, ”Grubu ilk kurduğumuzda amacımız eğlence üretmekti. Çevresel bilinçlendirmeyse herkesin çöpten enstrüman yapmamızı sevdiğini söylemesiyle başladı,” şeklinde konuşuyor.

Rae, "Neden mesaj veren bir müzik grubu olmayalım ki?’ diye sorduk birbirimize. O zaman da ‘çöpe atmadan önce bir daha düşünün’ mesajını bulduk,” diyor.

Kelsey Rae, ”Kimi nesneleri çöplüklerden kurtarıp bunlarla müzik yapıyoruz. Tasarımları biz hazırlıyoruz. Bir şirket de bunları müzik aleti yapıyor,” şeklinde konuşuyor.

Steve Linder, ”Bir alet kutusundan yapılan gitarı çalıyoruz. Bu eski alet kutusunu aslında çöplükten başka yerde bulamazsınız. Yenilenip temizlenen kutu şimdi çok iyi ses veriyor,” diyor.

Linder, ”Gazyağı tenekesinde yapılan bir gitar da var. Bu teneke normalde bir cipin arkasında durur. Ama şimdi harika bir blues gitarı,” diyor.

Steven Linder, ”Enstrümanlarımızı ve vermeye çalıştığımız mesajımızı fark etmemeniz mümkün değil,” diyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG