Erişilebilirlik

Atina'dan AB'ye Ilımlı Yaklaşım


Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin (sağda) ve Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis Paris'te görüşmeye hazırlanırken
Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin (sağda) ve Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis Paris'te görüşmeye hazırlanırken

Rusya'nın yardım önerisini reddeden yeni Yunanistan Başbakanı Tsipras Yunan halkının kendisinden Euro bölgesindeki kredi kuruluşlarıyla Avrupa Birliği sistemi içinde görüşmeler yapmasını beklediğini açıkladı

Yeni Yunan hükümetinin Avrupa Birliği ile yürütülen ekonomik reform ve borç müzakerelerinde daha ılımlı bir yaklaşım içinegirdiği gözleniyor.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Kıbrıs Rum lideri Nicos Anastadiades ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada AB ile olan müzakerelere odaklandıklarını ve Rusya’dan yardım alma gibi bir düşünceleri olmadığını belirtti. Tsipras, Yunan halkının kendisinden Euro bölgesinde yer alan kredi kuruluşlarıyla Avrupa Birliği sistemi içerisinde görüşmeler yapmasını beklediğini söyledi

Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla görüşen Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in kredi sağlayacak kuruluşlara Yunanistan’ın özel yatırımcıları olumsuz yönde etkilemeyeceği ve borçlarına sadık kalacağı güvencesi verdiği açıklandı. Görüşmelerle ilgili ılımlı hava Yunan borsasına da yansıdı, Atina borsası yüzde beş oranında değer kazandı.

Almanya’nın karşı çıkmasına rağmen, Amerika’nın da Yunanistan’ın 240 milyar Euro borcunun silinmesine destek verdiği belirtiliyor. Başkan Obama, CNN televizyonu ile söyleşisinde ekonomik kriz içindekiülkelere daha fazla kemer sıkma politikası uygulanamayacağını , bu ülkelerin borçlarını ödeyebilmeleri ve cari açıklarını kapatabilmeleri için birekonomik büyüme planına ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG