Erişilebilirlik

Atina ile Kredi Görüşmeleri Başladı


Atina'da uluslararası temsilcilerle görüşmeleri protesto eden bir engelli
Atina'da uluslararası temsilcilerle görüşmeleri protesto eden bir engelli
Yunanistan ve uluslararası temcilciler yeniden görüşme masasına oturdu.

Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Birliği yetkilileri Atina hükümetinin yeni borç alabilmesi için kemer sıkma önlemlerini arttırmasını şartkoşuyor.

Uluslararası kuruluşların, Yunanistan’daki 17 milyar dolarlık bütçe kesintisini onayladıktan sonra yeni kredi dilimini serbest bırakması bekleniyor.

Ancak görüşmelere katılan bir hükümet temsilcisi uluslararası temsilcilerin Atina’nın bütçe kesintisinin ne ölçüde etkili olacağı konusunda kuşku duyduklarını söyledi.

Altı yıldır ekonomik durugunluk yaşayan Yunanistan’da hükümetin aldığı kemer sıkma önlemleri halkın sert protestolarına yol açmış bulunuyor.

Engelliler ve öğrencilerden oluşan bir protestocu grup görüşmelerin yapıldığı binanın ana kapısı önünde toplanarak gişi önlemeye çalıştı.

Buarada, Avrupa Birliği yeni işsizlik rakamlarını yayınladı. Yeni istatistiklere göre, geçtiğimiz yılda AB ülkeleri arasında işsizlik oranının en çok arttığı ülke Yunanistan oldu. AB içinde 25 milyondan fazla insanın işsiz olduğunu gösteren bu son veriler, işsizlik salgınının tüm Avrupa kıtasını sardığını da ortaya koyuyor.

Yunanistan’dan sonra işsizlik oranının en yüksek olduğu diğer AB ülkeleri İspanya, Portekiz, İrlanda ve Slovakya olarak sıralanıyor. Şimdiye kadar Yunanistan, İrlanda ve Portekiz’in uluslararası kuruluşların yardımına başvurduğunu belirten uzmanlar, İspanya’nın da yakında bu ülkeler arasına katılabileceği tahmininde bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG