Erişilebilirlik

Atina'da Gösterilere Şiddet Karıştı


Atina’da onbinlerce kamu işçisinin düzenlediği grev ve gösterilere şiddet karıştı.

Genç göstericiler polise taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı.

Gösteriler, ek kemer sıkma önlemlerine karşı düzenlenmişti. Avrupa Birliği, Yunanistan’a ek yardım paketini onaylamak için bu ülkeyi daha fazla kesinti yapmaya zorluyor.

Gösterilerin büyük bir kısmı sakin geçti, ancak polis, bazı göstericilerin saldırısına maruz kalınca olaylara göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 60 yaşlarında bir kişinin olaylar sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan Avrupa Birliği liderleri, üç yıldır tüm kıtayı etkileyen borç krizine çözüm bulmak amacıyla Brüksel’de düzenlenen zirveye katılıyor. Zirve iki gün sürecek.

Yunan sendika liderlerinden Kostas Tsikrikas, ülkenin daha fazla kemer sıkma önlemini kaldıramayacağını söyledi.

Yunanistan, kurtarma paketinin 17 milyar dolarlık bölümünü almak amacıyla diğer Birlik ülkeleriyle yoğun pazarlıklar yapıyor. Atina hükümeti gelecek ay kasasında hiç para kalmayacağını ve mali yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini bildiriyor.

Avrupa Birliği liderleri Yunanistan’daki krize çözüm bulmaya çalışırken, İspanya hükümeti de kendi borç krizini çözmek için yardım paketi alıp almama konusunu gözden geçiriyor. Euro Bölgesi ülkeleri, bu yılsonuna kadar harcamaları kontrol altına almayı ve banka denetimlerini sıkılaştırmayı amaçlıyor. Ancak Brüksel’deki zirvede asıl ciddi konularda bir anlaşma beklenmiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG