Erişilebilirlik

Ateşkesle Birlikte Sınırda Hareketlilik


Ateşkesin Başlamasıyla Birlikte Sınırda Hareketlilik
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

Suriye’de geçici ateşkesin dün gece 00.00 itibariyle yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’nin Suriye sınırında da hareketlilik gözlenmeye başladı. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bulunan muhabirimiz Tan Çetin kapıdaki yardım konvoylarında hareketliliğin arttığını bildiriyor.

Tan Çetin’le konuşan Deniz Feneri Derneği Afet Koordinasyon Sorumlusu Doğan Selçuk, beş yıldır devam eden iç savaştan ötürü Suriye’ye aralıksız olarak insanı yardım faaliyetlerinde bulunduklarını belirti ve ekledi: “Daha önce Halep’e, Şam’a, İdlib’e ve Suriye’nin çeşitli bölgelerine yardım ulaştırdık. Şimdi ise rejim kuvvetlerinin ve Rusya’nın bombalaması sonucu kendi imkanlarıyla sınır hattına gelen Türkmen kardeşlerimize yönelik yardım çalışmalarımız var.”

İçerisinde kahvaltılık, gıda maddesi, yakacak ve battaniye gibi acil ihtiyaç malzemeleri bulunan üç TIR ile gümrük sahasına gireceklerini ifade eden Doğan Selçuk, bu insanı malzemeleri kendi araçlarından Suriye araçlarına aktaracaklarını ve Azez’de bulunan depolara nakledeceklerini belirtti. Selçuk, depolara ulaşan insani yardım malzemelerinin de gün içerisinde dağıtımının yapılacağını sözlerine ekledi.

Suriyeli savaş mağdurlarının en büyük tüketim ihtiyaçlarının basında ekmek geliyor. Türkiye’de yaşayan Suriyeliler tarafından kurulan bir yardım kuruluşunun sorumlusu olan Ahmad Mohammad, Türkiye’deki yardımseverler tarafından bağışlanan 15 adet fırının Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda geçerek Suriye’ye nakledileceğini söyledi.

Organizasyon sorumlusu Mohammad, Türkiye’de yaptırılan ekmek fırınlarının Suriye tarafında bulunan insanlara gönderileceğini ve her bir fırının 50 ailenin ekmek ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Mohammad, savaş mağduru insanlara ulaşarak onların yaralarını bir nebze de olsa sarabilmeyi amaçladıklarını kaydetti

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG