Erişilebilirlik

AstraZeneca ve Oxford Aşı Denemelerine Yeniden Başladı


AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi Corona virüsü aşı denemelerine yeniden başladı.

AstraZeneca ve Oxford Aşı Denemelerine Yeniden Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

AstraZeneca’dan yapılan açıklamada aşı denemelerine yeniden başlamanın güvenli olduğu belirtildi. Şirket konuyla ilgili olarak İlaçları Düzenleme Dairesi’ni de bilgilendirdi.

Aşı bulma konusunda ileri aşamada olan ve en umut veren çalışmalardan biri olarak nitelenen testler geçen hafta İngiltere’de denemeler sırasında birinin hastalanması üzerine durdurulmuştu.

AstraZeneca, standart değerlendirme sürecinin dünya genelinde denemelerin gönüllü olarak durdurulmasına neden olduğunu hatırlattı.

Açıklamada İngiltere’deki İlaçları Düzenleme Dairesi komisyonunun İngiltere’de denemelerin başlamasını “güvenli” olarak nitelediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca bütün deneme araştırmaları ve katılımcılarla ilgili bilgilerin yenileneceği ve buna bağlı bilgilerin paylaşılacağı da vurgulandı.

Bu arada virus dünyanın birçok bölgesinde hızla yayılmaya devam ediyor. Hindistan Pazar günü yaklaşık 95 bin yeni vaka bildirdi. Ülkedeki vaka sayısı 5 milyona yaklaşmış durumda.

Fransa’da son 24 saatte 10,561 yeni vaka tespit edildi. Yetkililer ülkede ilk defa bir günde 10 binden fazla yeni vakanın üzerine çıkıldığına dikkat çekiyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Ürdün’de binlerce Suriyeli’nin bulunduğu kampta salgının önüne geçmeye çalışıyor. Kampta ilk defa geçen hafta vakalar tespit edilmişti.

Amerika 6 milyondan fazla vaka sayısı ve 195 bine yaklaşan can kaybıyla ülkeler sıralamasında ölümler ve vaka sayısında dünyanın bir numarası konumunda.

Dünya genelinde ise vaka sayısı 29 milyona yaklaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 920 bini aşmış durumda.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG