Erişilebilirlik

'Assange İngiliz Polisiyle Görüşmeye Hazırlanıyor'


Julian Assange
Julian Assange

WikiLeaks’ın sahibi Julian Assange’ın avukatlarından biri, müvekkilinin, hakkındaki tutuklama kararını görüşmek üzere İngiliz polisiyle görüşmeye hazırlandığını açıkladı.

Avukat Mark Stephens, İngiliz polisinin Assange hakkında İsveç hükümetinin çıkardığı tutuklama kararını aldığını bildirdi. Karar, Julian Assange’ın bir kadına tecavüz ettiği iddialarının ardından çıkarılmıştı. Stephens, İsveç hükümetinin yalnızca sorgulamak için tutuklama kararı çıkardığı müvekkilinin, doğrudan bir eylemle suçlanmadığını da belirtti.

Avukatları, Julian Assange’ın İngiltere’de gözaltına alınsa bile İsveç’e iadesine karşı mücadele edeceklerini söylüyor. Bunun nedeniyse Assange’ın, WikiLeaks aracılığıyla gizli Amerikan belgelerini kamuoyuna sızdırdığı için İsveç tarafından Amerika’ya teslim edilebileceği kaygıları. Bununla birlikte Julian Assange, İsveç mahkemesinin tecavüz suçlamalarını reddediyor.

Yaklaşık 250 bin diplomatik kriptoyu İnternet sitesinde yayınlayan WikiLeaks, Amerikan hükümeti için tüm dünyada hassas sayılan tesislerin listesini yayınlamıştı.

Amerika ve İngiltere, WikiLeaks’in son açıklamalarını, insanların hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle kınadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG