Erişilebilirlik

Assange: ‘Hakkımda Bilgi Sızdıranların Kurbanı Oldum’


Assange: ‘Hakkımda Bilgi Sızdıranların Kurbanı Oldum’
Assange: ‘Hakkımda Bilgi Sızdıranların Kurbanı Oldum’

WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, hakkındaki cinsel suçlarla ilgili polis raporlarının basına sızdırıldığına inanıyor.

İngiliz gazetesi The Times’a konuşan Assange, rakip gazete Guardian’ın kendisini tecavüzle suçlayan iki kadının polise verdikleri ifadenin ayrıntılarını özellikle seçerek yayınladığına inandığını söyledi.

Guardian gazetesi, Amerika dışişleri bakanlığı kaynaklarının kriptolarının yayınlanması konusunda WikiLeaks’le işbirliği yapan gazetelerden biriydi.

Assange, Guardian’ın geçen hafta, İsveç’te kendisi hakkında tutuklama emri çıkarılan suçlara ilişkin ayrıntıları yayınlamak için polis dosyalarına izinsiz şekilde ulaştığını savundu.

Assange, dosyalara izinsiz ulaşan kişi ya da kişilerin, ayrıntıları yayınlamak için kefaletle serbest bırakılmasını beklediklerine inandığını da söyledi. Assange, İsveç’e iade edilip edilmeyeceği yönündeki karar beklenirken İngiltere’de 9 gün hapiste kalmıştı.

Guardian gazetesi ise iddialara yanıt olarak yayınladığı yazıda, “Böyle bir cinsel suç davasının bu tip bir davada yargı sürecinden ayrı ele alınması mümkün değildir” dedi. Gazetenin yazısında Assange’ın kendisi, avukat ekibi ve destekçilerinin açıklamalarıyla davada adı geçen kadınlara açıkça saldırdığı da savunuldu.

Assange, BBC’ye verdiği bir demeçte, davacı kadınları her ikisinin de Assange’ın sevgilisi olduğunu anlamalarının ardından korunmasız cinsel ilişkiye girdikleri için bir hastalık kapabilecekleri endişesiyle hareket edip paniğe kapılmakla suçlamıştı.

XS
SM
MD
LG