Erişilebilirlik

Sarraf Davası Ertelendi


New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde bugün jüri tespiti için yapılan ara duruşmadan karar çıkmadı.

İki saat süren ve gizli yapılan oturuma, medya mensupları ve izleyiciler alınmadı. Oturumun tamamlanmasının ardından basın mensuplarını bir açıklama yapan Hakim Richard Berman, jüri seçiminin bugün yapılamadığını açıkladı.Hem jüri seçimi hemde davanın asıldan görülmeye başlacağı duruşmaların birer hafta ertelendiğini belirtti.

Hakim Berman, jüri seçimi için yapılacak oturumun, 27 Kasım tarihine ertelendiğini, Sarraf davasının asıldan görülmeye başlama tarihinin ise 4 Aralık olarak öngörüldüğünü söyledi.

Hakim Berman, daha sonra yayınladığı yazılı emrinde duruşmaların Jüri tesbitinin ardından hemen başlayabileceğine işaret etti.

Hakim Berman, daha önce kararlı bir şekilde Rıza Sarraf davasının asıldan görülmeye başlanacağı jürili duruşmaların başlama tarihi olan 27 Kasım’ın değişmeyeceğini söylemişti.

Duruşma tarihi konusunda belirsizlik sürüyor

Hakim Berman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan gizli oturumla ilgili bilgi vermedi.Ancak duruşmaların ne zaman başlayacağı konusunda ise belirsizlik hala sürüyor.

Hakim Berman, erteleme konusundaki kararını da elektronik sistem aracılığıyla yazılı olarak paylaştı.Hakim Berman kararında, bugün yapılması planlanan jüri seçimi ve duruşma tarihinin bir hafta ertelendiğini kaydetti. Eğer jüri seçimi tamamlanırsa ilk fırsatta davanın asıldan görülmesine başlanabileceğini ifade etti.

Hakim Berman kararında, Atilla ile ilgili yarın öğleden sonra yapılacağı açıklanan ara duruşmanın ise sabah 10:00'da alındığını açıkladı.

Rıza Sarraf,bugün yapılan gizli oturuma katılmadı. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla da ilk kez bir duruşmaya takım elbise ile çıktı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG