Erişilebilirlik

8 Haziran Amerikan Basınından Özetler


Washington Post gazetesi Afganistan'da Amerika'ya pahalıya patlayan ulus inşa çabalarının sınırlı ölçüde başarı gösterdiğini ve bu çabaların Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardından devam edemeyebileceğini yazıyor.

'Bugün yayınlanacak olan ve iki yıldır devam eden Amerikan Kongresi soruşturması sonrası hazırlanan bir raporda Obama yönetimi yardım programını yeniden gözden geçirmeye davet ediliyor. Senato Dış İlişkiler Komitesi tarafından hazırlanan rapor Amerika'nın Afganistan'a verdiği maddi desteğin Taleban'dan arınan yerlerin istikrara kavuşmasında kullanıldığını, bunun da kısa vadede siyasi bir memnuniyet sağladığını belirtiyor. Ancak aşırı para yardımının yerel kültürü bozabileceği ve olumlu sonuçların sürekliliğinin sağlanamayabileceğine işaret ediyor'

Washington Times gazetesi, Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin ekonomik büyümenin yaz ve sonbahar aylarında hızlanacağı konusunda olumlu tavır sergilediğini yazıyor.

'Atlanta'da düzenlenen uluslararası para konferansında konuşan Bernanke Japonya'daki felaketin üretime etkilerinin önümüzdeki ay hafiflemesi ve benzin fiyatlarında meydana gelecek gerilemenin ekonomik büyümeye katkıda bulunacağı tahmininde bulundu. İstihdamın da artacağını kaydeden Bernanke istihdamın kuvvetlenmesinin ekonomi için büyük önem taşıdığını kaydetti.

New York Times gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'dan yardım aldığını ve Mahir Esad'a ait elit birliklerin hükümetin devamı için hayati rol oynayabileceğini belirtiyor.

'Mahir Esad Suriye ordusundaki elit 4'üncü birliğin ve Cumhuriyet muhafızlarının başında bulunuyor. Kendisi Suriye istihbarat servislerinde de çok etkili. Yaklaşık üç aydır devam eden ayaklanmalar sırasında Mahir Esad 1300 kişinin öldürüldüğü operasyonlarda önemli rol oynadı'

USA Today gazetesinde ise Amerika'da bir çok kişinin AIDS hastalığına sahip olduklarından habersiz yaşadıklarını yazıyor.

'Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi uzmanları AIDS virüsü taşıyan kişilerin yaklaşık yüzde 20'sinin bu durumdan habersiz olduğu tahmininde bulunuyor. HIV taşıyan hastaların üçte biri hastalığın son devrelerinde durumlarından haberdar oluyor. En geç teşhis konulan eyaletler arasında Florida, New York,Texas, Georgia ve New Jersey geliyor. Bu durum hastalığın her sene ek olarak yaklaşık 28 bin kişiye bulaşmasına yol açıyor'

XS
SM
MD
LG