Erişilebilirlik

‘5 Kasım’da Facebook’u Çökerteceğiz’


‘5 Kasım’da Facebook’u Çökerteceğiz’
‘5 Kasım’da Facebook’u Çökerteceğiz’

Bilgisayar korsanlarından oluşan Anonymous adlı grubun hedefinde şimdi Facebook var. En azından iddialar o yönde.

İnternette virüs hızıyla yayılan bir videodaki iddiaya göre grup, 5 Kasım’da Facebook’u işlemez hale getirecek. Twitter hesabından da duyurulan manifestoda Facebook, açılan hesapların tamamen silinmesini engellemekle suçlanıyor. Aynı zamanda Facebook’un hükümet birimlerine bilgi sattığı ve güvenlik şirketlerine kullanıcıların bilgilerini vererek milyonlarca kişinin izlenmesine olanak tanıdığı iddia ediliyor. Mesajda, Anonymous’un bu nedenlerle 5 Kasım’da Facebook’u felç edeceği duyuruluyor.

Güvenlik Uzmanları Tehdide İnanmadı

Ancak Anonymous’un yayınladığı izlenimini veren bu mesajı bazı güvenlik uzmanları gerçekçi bulmadı. Kaspersky Lab. yöneticisi Eugene Kaspersky, mesajın duyurulduğu Twitter hesabında kullanılan farklı isim ve verilen bağlantılardaki reklamların kendisini şüphelendirdiğini ve bu tehdidin altında Anonymous’un olduğuna inanmadığını söyledi.

Hükümet dairelerinin bilgisayar sistemlerini de korsanlardan korumak için büyük çaba harcanıyor
Hükümet dairelerinin bilgisayar sistemlerini de korsanlardan korumak için büyük çaba harcanıyor

Bazı köşe yazarları da “Birini bilgisayar korsanlığıyla vurmayı düşünüyorsanız siz siz olun önceden haber vermeyin. Hele de eylemi hangi gün yapacağınızı hiç söylemeyin” diyerek tehdidi Anonymous’un yaptığına inanmadıklarını esprili bir dille anlattı.

Facebook, kullanıcıların güvenliğini yeteri kadar gözetmediği eleştirilerine sık sık hedef oluyor. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, bu yöndeki eleştirileri yanıtlarken “Kullanıcıların bilgilerini kimseye satmadık, satmayacağız” demişti.

Anonymous’un adını tüm dünyanın duymasını sağlayan eylemleri WikiLeaks’e yaptırım uygulayan şirketlerin internet sitelerine yönelik korsanlık saldırılarıydı.

XS
SM
MD
LG