Erişilebilirlik

24 Mayıs Amerikan Basınından Özetler


Washington Post gazetesi, Başkan Barack Obama'nın İngiltere ziyaretinin, İngiltere'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle kendinden beklenen uluslararası liderlik rolünü oynamayacağını farkettiği bir zamana denk geldiğini yazıyor.

'Obama'nın İngiltere ziyareti, İngiltere'nin mali sıkıntılar ve küresel nüfuz arasındaki dengeyi sağlamaya çalıştığı bir döneme rastladı. Aynı tartışmalar seçim öncesi dönemde Amerika'da da başlayacak. İngilizler borç içindeki ülkelerinin bu uluslararası rolü koruyup koruyamayacağını merak ediyor'

Los Angeles Times gazetesi kasırga ve hortum nedeniyle en az 116 kişinin öldüğü Joplin'de halkın hazırlık yapmaya zamanının olmadığını belirtiyor.

'Pazar günkü kasırga hastane, bakım evi ve binlerce başka binayı yerle bir etti. Kasırganın, Missouri eyaletini vuran en kötü kasırga olduğu belirtiliyor. Dün devam eden aşırı yağmur altında kurtarma ekipleri kapı kapı dolaşarak enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştı. Ekipler 17 kişiyi enkaz altından kurtarırken kentin büyük bölümünde elektrikler kesik kalmaya devam etti.

New York Times gazetesi yüksek mahkemenin Californa'daki hapishanelerde bulunan tutuklu sayısının azaltılmasını istediğini yazıyor.

'California'daki aşırı kalabalık hapishanelerde durum öyle kötü ki bu Anayasan'nın 8'inci maddesinde yer alan kötü muamale yasağını ihlal ediyor. Yüksek Mahkeme de bu nedenle eyaletin hapishanelerdeki tutuklu sayısını en az 30 bin azaltması kararı verdi. Yargıç Anthony Kennedy 5'e karşı 4 oyla kabul edilen karardan sonra yapılan yazılı açıklamada tutuklulara minimum bakımı veremeyen bir hapishane sisteminin gereksiz acı ve ölümlere neden olduğunu belirtti. California'daki yetkililerin bu kararı uygulamak için 2 yılı olacak'

USA Today gazetesi NATO uçaklarının Trablus'u bombaladığını, bombalanan en az 20 hedef arasında Muammer Kaddafi'nin ikametgahının da bulunduğunu yazıyor.

'30 dakikadan az süren hava bombardımanı savaşın başından beri Libya'ya yapılan en ağır NATO saldırısı oldu. Hükümet sözcüsü Musa İbrahim en az 3 kişinin öldüğünü bir çok kişinin de yaralandığını duyurdu. Bombalanan binalarda Libya ordusu gönüllülerinin kaldığı belirtildi'

XS
SM
MD
LG