Erişilebilirlik

'Her 10 Amerikalı’dan Dördü Aşırı Şişman Olacak'


Amerika Hastalıkları Kontrol Merkezi CDC’ye göre 20 yıl içinde her 10 Amerikalı’dan dördü aşırı şişman olacak. Bugün bile 78 milyon Amerikalı, obez. Bu yüzden de Amerika’da kamu sağlığı konusundaki en üst düzey yetkili olan Doktor Regina Benjamin obeziteyle mücadele için Amerikalıların daha çok egzersiz yapması gerektiğini söylüyor. Doktor Benjamin bu konuda halka örnek olmak için bir yürüyüş de düzenledi.

Amerika’da kamu sağlığından sorumlu en üst düzey yetkili olan Doktor Regina Benjamin düzenlediği Washington’da bir ‘sağlık yürüyüşü’ düzenledi. İnsanların daha aktif bir yaşam tarzı benimsemeleri için çabalayan Doktor Benjamin’e göre sağlıklı alışkanlıklar gündelik hayatın bir parçası haline gelmeli.

Regina Benjamin, ”Sağlığı sadece doktor muayenehanelerinde ya da hastanelerde değil aynı zamanda yaşadığınız, çalıştığınız, eğitim gördüğünüz, oyun oynadığınız yerlerde de arayın,” diye konuşuyor.

Doktor Benjamin bugün koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında büyük rol oynuyor ve koruyucu sağlık hizmeti stratejisini anlatmak için tüm Amerika’yı karış karış dolaşıyor: ”Amacımız önleyici sağlık hizmetlerini yaygın hale getirmek. Hayatının her evresinde sağlıklı olanların sayısını artırmaya çalışıyoruz.”

Washingtonlular spor kıyafetleriyle ya da günlük giysileriyle dışarı çıktı ve Doktor Regina Benjamin’e eşlik ederek başkentte iki kilometrelik yürüyüşe katıldı.

Rachel Sigler, ”Doktor Regina Benjamin’in herkese yürümenin ve fiziksel aktivitenin ne kadar önemli olduğunu göstermesi çok hoşuma gitti,” diyor.

June Joyer, ”Şişman Amerikalıların sayısı çok yüksek. Mutlaka forma girmeliyiz. Yürüyerek bol bol kalori yaktım. Çok iyi geldi,” diyor.

Doktor Benjamin katılımcıları daha fazla teşvik amacıyla Obama ailesinin spor eğitmeni Cornell McClellan’ın desteğini aldı. McClellan, herkesin spor yapabileceğini söyledi: ”Obama ailesi ideal sporsever bir aile. Motivasyonları yüksek ve bilgililer. Spor eğitmenleri olarak ara sıra onları zorlamam gerekiyor ve bu çok da hoşlarına gitmiyor ama genellikle çok kolay motive oluyorlar.”

McClellan, spor eğitmeni olsa da kendi egzersizi için ayrıca zaman ayırdığını söylüyor: ”Ergenlik çağında üç oğlum var. Hepsi de sporcu ve onlarla egzersiz yapmayı seviyorum. Spor yaparken çocuklarınızla birlikte kaliteli zaman geçirebiliyorsunuz. Onları yenmeye çalışıyorum.”

Doktor Benjamin ister çocuklarla iyi vakit geçirmek için olsun, ister işten mola almak aktif bir hayat sürmenin önlenebilir bazı hastalıklara karşı en iyi savunma yöntemlerinden biri olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG