Erişilebilirlik

17 İlde KCK Operasyonu


17 İlde KCK Operasyonu
17 İlde KCK Operasyonu

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonları çerçevesinde başta İstanbul olmak üzere 17 ilde yüzün üzerindeki adreste yapılan aramalarda en az 33 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili Fatma Kurtulan bulunurken, Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana’nın Ankara’da kaldığı ev de arandı.

Operasyonlarda Barış ve Demokrasi Partisi merkezleri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları arandı, bulunan evrak, bilgisayar ve verilere el kondu. Aranan yerler arasında Diyarbakır Belediye Başkanlığı ve Ankara’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) genel merkezi de bulunuyor. Operasyon çerçevesinde İstanbul Başakşehir’de yapılan kazıda beş kilogram C-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildi.

Ankara’da aranan evi başka birinin üstüne olduğu gerekçesiyle Leyla Zana’nın milletvekili dokunulmazlığı dikkate alınmadı. Leyla Zana, evinde yapılan aramaya sert tepki gösterdi.

2009 yılından bu yana aralarında milletvekilleri, belediye başkanları ve gazetecilerin de bulunduğu yüzlerce kişi PKK’nın uzantısı olduğu öne sürülen KCK bağlantısı nedeniyle tutuklandı.

XS
SM
MD
LG