Erişilebilirlik

BM'den Gözlemci Uyarısı


BM, Suriye’de hızla çok daha fazla sayıda gözlemciye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Güvenlik Konseyinin 300 gözlemciyi onaylamasına rağmen şu ana kadar Suriye’de halen sadece bir düzine silahsız BM askeri görev yapıyor.

BM sözcüsü Neeraj Singh Şam’da yaptığı açıklamada çok sayıda gözlemcinin hızla Suriye’de görev yapar hale gelmesi için her çabanın gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Singh bu açıklamayı BM gözlemcilerine komuta edecek Norveçli Tümgeneral Robert Moo’un Şam’a varışından birkaç saat önce yaptı.

General Mood Şam hava alanında gazetecilere yaptığı açıklamada gözlemcilerin tüm sorunları çözemeyeceğini savunarak tarafları çatışmaları durdurmaya ve ateşkesin çökmesini önlemeye çağırdı.

Halen Humus, Hama, Daraa ve İdlib görev yapan gözlemciler hükümetle isyancılar arasında diyalog sürecini başlatacak ateşkesi sağlamakta güçlük çekiyor.

Çatışmalar Lazkiye ve Şam’ın banliyölerinde devam ederken en az 10 kişinin öldüğü haber veriliyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, hükümet kuvvetlerinin Lazkiye’ye denizden sızmaya çalışan silahlı bir grubu önlediğini bildirdi.

Öteyandan Lübnan donanması Libya’dan Suriyeli isyancılara silah götüren bir gemiye el koydu. Lübnanlı yetkililer, gemiden içi roket, el bombası ve otomatik silah dolu üç konteyner çıkarıldığını açıkladı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG