Erişilebilirlik

Arapça Hat Sanatı Öğretilen Okula Tepki Yağdı


Virginia eyaletindeki kırsal bir bölgede yer alan bir okulda Arapça hat sanatı dersi verilmesinin ardından okula öfkeli elektronik posta mesajları ve telefon yağdı. Bunun ardından okulda bir günlüğüne öğrenime ara verildi.

Augusta ilçesi yetkilileri, aldıkları binlerce Facebook ve e-posta mesajının içeriği nedeniyle endişe duyduklarını söyledi.

Yetkililer yaptıkları açıklamada, okul öğrencilerine zarar vermeye yönelik bir tehdit almadıklarını ancak güvenlik görevlilerine danıştıktan sonra tedbir alarak okulu kapattıklarını bildirdi.

Öfkeli mesajlar, Riverheads Lisesi’ndeki sosyal bilgiler dersinde İslam’ın ve kaligrafi yazı sanatının öğrencilere gösterilmesinin ardından geldi. Öğrencilere verilen ödevde kelime-i şehadetin Arapça yazılmasının istenmesi büyük tepkiye yol açtı.

Ancak okul yetkilileri, dersin amacının sadece Arap hat sanatının karmaşıklığını anlatmak olduğunu, herhangi bir dine özendirmek olmadığını söyledi. Öğrencilerin dünya dinlerini öğrenmeye devam edeceklerini söyleyen okul yetkilileri, dini içerik olmayan Arap kaligrafi sanatını gelecekte öğretmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Washington Post gazetesi bazı ailelerin, çocuklarının başörtüsü veya türban giymeye teşvik edildiğini söylediğini de yazıyor.

Bazı ebeveynler, sınıf öğretmeni Cheryl LaPorte’un işine son verilmesini talep etti. LaPorte medyaya yorum yapmayı reddetti. LaPorte’a, 2 bin üyesi bulunan bir Facebook grubu destek verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG