Erişilebilirlik

Arakan’daki Şiddet İstanbul’da Protesto Edildi


Arakan’daki Şiddet İstanbul’da Protesto Edildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Arakan’da yaşanan şiddet olayları, İstanbul Fatih Camii önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş tarafından protesto edildi.

Fatih Camii önünde toplanan yaklaşık 250 protestocu, "Myanmar'daki katliama son verin", "Soykırıma son verin", “Arakan kan ağlıyor”,”Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde sloganlar attı.

Protestocular daha sonra ellerinde “Arakan’da zulme sessiz kalma”, “Myanmar kan ağlıyor”, “Dualarımız Arakan’la’’ yazılı dövizlerle tekbirler atarak Saraçhane Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş esnasında çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi kortej çevresinde güvenlik kalkanı oluşturdu.

Saraçhane Parkı’nda tekrar bir araya gelen kalabalık, burada bir basın açıklaması yaparak uluslararası topluma, Myanmar hükümetine karşı tavır alınması çağrısında bulundu.

Protestoya destek olmak için Saraçhane Parkı’nda bulunan katılımcılardan Enes Kafadar, Arakan’da yaşananlar için Türk halkında ve uluslararası arenada farkındalık yaratmak için burada bulunduğunu söyledi. Arakan’ın çok yalnız bırakıldığına dikkat çeken Kafadar, bu bölgeye farklı ülkelerden siyasi yardım gelmediği sürece çözüm sağlanamayacağını savundu.

Kazım Altay ise Arakan’da yaşananlara karşı hassasiyet gösteren herkesin protestolara katılması gerektiğini söyledi. Altay, bu protestoya katılarak Arakan’da yaşananlara dikkat çekmek ve seslerini duyurmak istediklerini belirtti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG