Erişilebilirlik

Ara Güler Belgeseline ABD'den Ödül


Ara Güler Belgeseline ABD'den Ödül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

Fotomuhabiri Ara güler’in hayatı ve fotoğrafları, ABD’de taçlandırıldı. Güler’in gözünden İstanbul’u anlatan “Eye of Istanbul” adlı yapım, belgesel kategorisinde ödülü alamadı ama en büyük ödülü kucakladı. Festival’in en iyisi ödülü, Türkiye’ye gitti.


Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ile Washington Türk-Amerikan Derneği’nin de destek verdiği festivalin dünya prömiyeri Washington’da Donanma Müzesi’nde yapildi. Gösterime belgeselin yapımcısı Ümran Safter, proje danışmanı ve Ara Güler’in biyografisinin yazarı Nezih Tavlaş ile senaristi Ahsen Diner katıldı.

Festivalin en çok bilet satan filminin yapımcısı Ümran Safter, ilk başvurduğu organizasyonun bu festival olduğunu, sırada Selanik ve Los Angeles film festivallerinin olduğunu söyledi.

Safter, “Washington bizim için çok önemliydi, hem başkent hem de Ara Güler’in daha önce de fotoğraf sergileri olduğu için onu tanıyan ve bilen insanların sayısı da bir hayli fazla” dedi.

Ümran Safter en merak edileni, Ara Güler’in belgeseli beğenip beğenmediğini de açıkladı. Safter, “Ara Güler seyretti, Kasım ayında özel bir gösterim yaptık İstanbul’da, birlikte seyrettik, çok beğendiğini söyledi. Aslında o da festivallere katılmak istedi özellikle Selanik’tekine ama sağlık koşulları maalesef İstanbul dışına seyahat etmesine engel teşkil ediyor” dedi.

Ara Güler'in yaşam felsefesine, fotoğrafçılık ve gazeteciliğe bakış açısına yer veren 60 dakika, seyiciyi de derinden etkiledi. Belgeselde Güler’in yakın dostları Şener Şen, Coşkun Aral, Doğan Hızlan ve bir çok uluslararası fotoğrafçı ile röportajlar yer aldı.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG