Erişilebilirlik

Geçersiz Oyların Sayımında İmamoğlu Önde


İstanbul’da geçersiz oyların yüzde 90’ını sayıldı. Buna göre Ekrem İmamoğlu’yla Binali Yıldırım arasındaki fark 15 bin 823 oldu.

Pazar günü, gün içinde kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu da sandıkların yüzde 70’inden fazlası sayıldığında bilgileri paylaşmıştı.

İmamoğlu geçersiz oyların yüzde 78’inin sayıldığını ve aradaki farkın 16 bin 380 olduğunu belirtmişti.

İmamoğlu konuşmasında, “Bu sürece katkı sunmaları adına sayın Cumhurbaşkanı’na çağrımı yineliyorum” ifadesini kullanmıştı.

İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da oyların yeniden sayılma isteğiyle ilgili olarak da Yüksek Seçim Kurulu’na seslenmiş, “Bütün oyların sayılması halinde, 238 gün sürecekmiş. 7-8 kat sayım memurları arttırılırsa 150-160 gün civarında bu sürecin tamamlanma ihtimali var. Bu süreci talep eden kişilerin mağlubiyet hissini anlıyorum. Bedel ödeyeceklerini de biliyorum ama bu memlekete bedel ödetmesinler. Ben empati yapan birisiyim ama empati duyguma geçmeden önce, bu sürecin en doğru ve en güçlü kurumuna sesleniyorum. 82 milyonun gözü de kulağı da sizde. Tarihi bir sorumluluğunuz var. Bunu yerine getirdiğiniz takdirde Türkiye rahatlayacak, nefes alacak, demokrasi adına önüne daha aydınlık şekilde bakacak. Lütfen siz de, bu kararı alırken bu tarihi sorumluluğu taşımak adına tüm hassasiyetinizle, tüm adalet duygularınızla, Türkiye’de var olan süreçte çifte standart yaratmayacak uygulamalar dışında doğru bir karar verme hususunda sizden bu ülkeyi 82 milyon insanı rahatlatacak bir karar bekliyoruz” demişti.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'daki 38 ilçede oyların yeniden sayılması talebine ilişkin dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmek üzere İl Seçim Kurulu'na iletti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz , Büyükçekmece'de seçimin iptaliyle ilgili talepleri olduğunu kaydetti.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu AKP'nin Ankara'daki 13 ilçede yeniden sayım talebini reddetti.

Ankara'daki gelişmeler ise İstanbul'dan biraz farklı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mansur Yavaş’ın haftanın ilk günü mazbatısını alacağı belirtiliyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG