Erişilebilirlik

Apple’ın Yeni iPhone ve İlk Akıllı Saati Tanıtıldı


Amerika’nın teknoloji devi Apple, bir süredir beklenen yeni akıllı telefon ve saat ürünlerini tanıttı. Apple Watch adlı akıllı saat, Tim Cook’un başkanlığında geliştirilen ilk yeni Apple cihazı oldu. Cook, şirketin yönetimini 2011 yılında kanserden hayatını kaybeden Steve Jobs’dan almıştı.

Giyilebilir cihaz tanımlamasıyla Apple Watch, sağlık ve fitness taramasının yanı sıra, harita, otellerin elektronik kapılarının açılması gibi değişik özelliklere sahip. Gelecek yıl başında piyasaya sunulacak saatin Amerika’da başlangıç fiyatının 349 dolar olacağı açıklandı.

Tim Cook California eyaletinin Cupertino kentinde yaptığı ürün tanıtımında ayrıca Apple’ın merakla beklenen en popüler ürünü yeni iPhone’u da tanıttı.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus (Artı) modelleri, daha büyük ekrana ve daha güçlü bataryaya sahip.

iPhone, 2007 yılından bu yana dünyanın en popüler cep telefonlarından biri olmaya devam etmekle birlikte, küresel satış rakamları Güney Koreli rakibi Samsung’un bir hayli gerisinde kaldı. Ancak Apple hisseleri, en değerli hisseler arasında yerini koruyor.

12 cm ekrana sahip iPhone 6 modellerinin en düşük bellekli modeli, 2 yıllık telefon sözleşmesi çerçevesinde 199 dolara satışa sunulacak. 14 cm ekrana sahip iPhone 6 Plus’ın en düşük kapasiteli modeli ise, yine 2 yıllık kontratla 299 dolardan Apple müşterilerine sunulacak. İki iPhone modelinin de Amerika’da 19 Eylül’de piyasaya sunulması bekleniyor.

iPhone telefonların eski modelleri, telefon şirketleriyle yapılacak 2 yıllık sözleşme karşılığında abonelere ücretsiz verilecek.

Apple ayrıca akıllı saat ve telefon modellerinin yanı sıra, mobil ödeme hizmeti sunmaya başladı. Telefonlarındaki Apple Pay sistemini kullanan kişiler, ödemelerini geleneksel kredi ve ATM kartları yerine telefonlarından yapabilecek. Kredi kartı bilgilerinin güvenli bir şekilde cihaza saklanacağı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG