Erişilebilirlik

Apple'dan Güvenlik Açığı Uyarısı


Apple şirketi, iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlarıyla ilgili ciddi bir güvenlik açığı tespit edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu güvenlik açığı üzerinden telefon, tablet ve bilgisayarların kontrolunun tamamen ele geçirilebileceği belirtildi.

Şirket, Çarşamba günü güvenlik açıklarıyla ilgili iki ayrı rapor yayımladı. Teknoloji dünyası dışında habere pek ilgi gösterilmese de konu milyarlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor.

Apple'dan Güvenlik Açığı Uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Uzmanlar güvenlik açığı tespit edilen iPhone 6 ve sonrası model akıllı telefonlar, iPad Air 2 ve MacOS Monterey işletim sistemi kullanan Mac bilgisayarların Apple tarafından getirilen güncellemeleri mutlaka yüklemeleri gerektiğini belirtiyor.

Apple şirketi söz konusu güvenlik açıklarının ne şekilde ve nasıl tespit edildiği hakkında ayrıntılı bilgi paylaşmadı.

Apple IOS update
Apple IOS update

Ancak bu durumun tüm bahsi geçen cihazların kontrolunun başkalarının eline geçmesini mümkün kılacağına dikkat çekildi.

Apple'ın güvenlik açıklarını gidermek üzere yayımladığı güncelleme yazılımları halihazırda yüklenebiliyor.

  • 16x9 Image

    Mehmet Sümer

    Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika'nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG