Erişilebilirlik

Anonymous’tan Türkiye’ye Yeni Tehdit


Uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous Türkiye’ye karşı başlattığı siber saldırılara devam edeceğini duyurdu.

Anonymous, 14 Aralık’tan bu yana Türk devlet kurumlarının ve önde gelen Türk bankalarının bilgisayarlarına ve Türk internet sitelerine siber saldırılarda bulunuyor. Korsan grup, bu saldırılarına gerekçe olarak, Türkiye’nin İslamcı terör örgütü IŞİD’e destek verdiği yolundaki iddiaları gösteriyor.

Son olarak, Rus NTV televizyonuna konuşan ve yüzü grubun kullandığı “Guy Fawkes” maskeli ve elleri eldivenli bir Anonymous üyesi, son saldırıların Rusya ile herhangi bir bağlantısı olmadığının altını çizdi. Beş büyük Türk bankasına yapılan saldırıları da üstlenen Anonymous üyesi, “Tayyip Erdoğan Suriye’de teröristlere yardım ettiği sürece biz de saldırlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

İnandırıcı olmadı

Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiği yolunda zaman zaman ortaya atılan iddiaların, bir Rus jetinin Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülmesinden sonra çok sık gündeme gelmeye ve getirilmeye başladığı dikkat çekiyor. Rus liderler de aynı iddiaları açıkça dile getirdiler. Ancak, bu iddialar kanıtlanabilmiş değil. Özellikle Rusya tarafından kanıt diye ortaya sürülen iddialar ise inandırıcı bulunmuyor.

Türkiye en çok Suriye ile sınırını denetleyemediği gerekçesiyle suçlanıyordu. Ancak, son aylarda sınırlarda artırılan güvenlik önlemleri uluslararası camia tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Ayrıca, yine son aylarda, IŞİD ile bağlantılı olduğundan kuşku duyulan çok sayıda kişi, ya Türk güvenlik güçlerince yakalandı ya da Türkiye’den sınırdışı edildi. Çok sayıda kişinin de Türkiye’ye girişi yasaklandı.

Kızıl çeçen iddiası

Bu arada, IŞİD’in yönetim kadrosundan olduğu belirtilen Ebu Ömer el-Şişani’nin yakalandığı ileri sürüldü. Rus kaynaklara dayandırılan çeşitli haberlere göre, “Kızıl Çeçen” olarak tanınan Ebu Ömer el-Şişani Kerkük’te Amerikan askerleri tarafından yakalandı. Ancak, Pentagon şimdiye dek bu haberleri doğrulamadı. Kızıl Çeçen’in öldüğüne ilişkin iddialara daha önce de rastlanmıştı. Ebu Ömer el-Şişani, Gürcistan Ordusu’nda ABD tarafından eğitilmiş, ancak daha sonra IŞİD komutanı olarak ortaya çıkmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG