Erişilebilirlik

Anma Törenine Polis Müdahalesi


Ankara Garı’nda geçen yıl düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak üzere başkentte toplanan yüzlerce kişiye polis basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti. Ankara Garı’na gitmeye çalışan göstericilerden 70’e yakını gözaltına alındı.

Yetkililer, güvenlik gerekçeleriyle, Ankara’daki bombalı saldırıda ölenleri anma amacıyla yapılacak gösterileri yasaklamıştı. Geçen yıl, 10 Ekim’de düzenlenen çifte bombalı saldırıda 100’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Polis, Ankara Garı’na giden anayolları kapatıp, kalabalığın saldırının olduğu noktaya gitmesini engellerken, terör saldırısında yakınlarını kaybedenlere ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerine olay yerine gitme izni verdi.

Ankara Saldırısının Yıldönümünde Kadıköy'de Anma Töreni
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

İstanbul'da anma töreni

Ankara Garı’nın önünde geçen yıl düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için dün de yüzlerce kişi Kadıköy’de bir araya geldi.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki patlamada hayatını kaybeden 100’den fazla kişi, Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nde anıldı.

Hayatını kaybeden vatandaşların fotoğraflarının ve isimlerinin yazılı olduğu pankartları taşıyan kalabalık, “Ankara’yı Unutma, Unutturma” diye sloganlar attı.

Hayatını kaybedenler için anma töreninin yapıldığı alanda sıkı güvenlik önlemleri alınırken çok sayıda özel tim ve sivil polis bölgede görev aldı. Alana giren vatandaşlar tek tek arandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG