Erişilebilirlik

Amerikan Büyükelçiliği'nden Türkiye'de PKK Uyarısı


Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği, 15 Ağustos tarihinin PKK’nın devlete düzenlediği ilk saldırının yıldönümü olması gerekçesiyle, Türkiye’deki vatandaşlarına şiddet olaylarının çıkması muhtemel bölgelerden uzak durması uyarısında bulundu.

İlk silahlı eylemlerine 1984’te başlayan PKK’nın saldırısının yıldönümünün Türkiye’de şiddet olaylarını tırmandıran bir gerekçe olduğuna dikkati çeken Amerikan Büyükelçiliği, “Türkiye’ye seyahat eden ya da orada yaşayan vatandaşlarının kentlerde ve turistik bölgelerde, terör eylemlerine hedef olabilecek, PKK faaliyetlerinin artması muhtemel yerlerde dikkatli olmalarını” istedi.

PKK’nın bu yıldönümündeki niyetlerinin belli olmadığına dikkati çeken Büyükelçilik, Amerikan hükümeti yetkililerinin de bu dönemde Güneydoğu’yu ziyaret etmemelerinin istendiğini kaydetti.

Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği ayrıca, mevcut insani yardım operasyonlarının sıkıntılara ya da tehlikelere yol açabileceği gerekçesiyle vatandaşlarının Suriye sınırından da uzak durmasını istedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG