Erişilebilirlik

Ankara’da Seçim İtiraz Başvurusu Reddedildi


Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara ve Antalya’da 30 Mart yerel seçim sonuçlarına yaptığı itirazlar, yetkili il seçim kurullarınca reddedildi. CHP adayı Mansur Yavaş Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracaklarını bildirdi

Ankara İl Seçim Kurulu, CHP’nin oyların yeniden sayımı yönünde yaptığı talebi reddetti.

Yerel seçimlerin resmi sonuçları henüz açıklanmadı, ancak resmi olmayan sonuçlar iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, Türkiye genelinde yüzde 45,5, CHP’nin ise yüzde 28 oy aldığını gösteriyor. Ankara’daysa oylar son dakikalara kadar başa baş gitmiş, AKP’li Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Ajansı’ndan aldığı son verileri göstererek yüzde 1 önde olduğunu açıklamıştı. Gökçek’in açıklamasından itibaren Ankara’daki sonuçlarla ilgili yeni bir veri sunulmadı.

CHP’li Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İl Seçim Kurulu’nun kararının ardından Twitter’da yaptıkları açıklamada haklarını Yüksek Seçim Kurulu’nda arayacaklarını bildirdi. Yavaş, pazar günü YSK’ya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali yönünde başvuru sunacaklarını açıkladı.

Antalya’da da CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yaptığı itiraz Antalya İl Seçim Kurulu’nca reddedildi. CHP’nin kalesi olarak bilinen bu kentte seçimi az farkla AKP kazanmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG