Erişilebilirlik

Ankara ve Adana'da IŞİD Operasyonu


Ankara ve Adana'da IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlarda, 4'ü yabancı uyruklu toplam 14 kişi gözaltına alındı.

Çeşitli haber sitelerinin aktardığına göre, Ankara'daki operasyon "Tatlıbal Grubu" diye tanınan IŞİD yapılanmasına karşı düzenlendi. Ulus bölgesindeki operasyona özel harekat ekipleri de katıldı ve on kişi gözaltına alındı.

Aynı haberlere göre, şüphelilerin IŞİD'e savaşçı temin ettiği ve Suriye ile bağlantılı oldukları üzerinde duruluyor. Operasyon sırasında çeşitli silahlarla örgüt belgeleri de ele geçirildi. IŞİD'in Türkiye içindeki kollarının farklı gruplar halinde yapılandığı daha önce ortaya çıkmıştı. Başkent Ankara, IŞİD faaliyetlerinin yoğun olduğu kentlerden biri olarak öne çıkıyor.

Lüks otele baskın

Adana'da ise, IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye giriş yapan dört yabancı uyruklu kişi lüks bir otele düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, 3'ü Endonezyalı 1'i de Suudi Arabistan vatandaşı olan dört kişinin IŞİD'e katılmak amacıyla Adana'da bulunduğu yolunda bilgiler aldı. Dürt yabancının dikkat çekmemek için lüks bir otele yerleştiği ifade edildi. Dört şüpheli yabancı gözaltına alındı ve sorgulandıktan sonra da Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG