Erişilebilirlik

Ankara Saldırısında Ölenler Washington’da Anıldı


Ankara Saldırısında Ölenler Washington’da Anıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

ABD’de yaşayan Türkler, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde toplanarak Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı.

Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi’nce düzenlenen anma etkinliğine Washington ve çevre eyaletlerden katılım oldu.

“Ankara İçin, Türkiye İçin, Şehitlerimiz İçin Yüreğini ve Bayrağını Al Gel” temasıyla büyükelçilik toplanan Türkler, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre yönelik tepkilerini ortaya koydu.

Anma etkinliğinde özellikle PKK terörü protesto edilirken, PKK, PYD ve YPG’nin birbirlerinden farkları olmadığı, üçünün de terör örgütü oldukları mesajı verildi.

Etkinliğe katılanlar ABD Başkanı Barack Obama’ya PYD’yi terör örgütü olarak görmesi çağrısında bulundular. Etkinlikte, Türkler ve Kürtler arasındaki dostluğa işaret eden, PKK terörünü lanetleyen ve Ankara’daki saldırının tüm insanlığa yapılmış bir saldırı olduğuna vurgu yapan pankartlar açıldı.

Yoldan geçen bazı araçların, “terörü reddedenler korna çalsın” şeklindeki bir pankarta riayet ederek kornalarını çaldıkları görüldü.

Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı İbrahim Uyar, yaptığı açıklamada, Ankara’daki terör saldırısını Amerika’daki Türkler olarak en güçlü ifadelerle kınadıklarını belirtti.

Bu saldırının terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Uyar, “Amerikalı Türkler olarak bizler, Amerikan yönetiminden terör örgütü DAEŞ’le mücadele etmek için diğer bir terör örgütü PYD ile ittifak kurmak yerine daha kalıcı ve bölgenin gerçeklerine uygun adım atmasını bekliyoruz” dedi.

Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) adlı çatı kuruluşundan Günay Evinch de, açıklamasında Ankara’daki saldırıdan duyduğu üzüntüyü ve teröre sert tepkisini dile getirdi.

Basın açıklamalarının ardından İstiklal Marşı okundu, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi.

Ankara Saldırısında Ölenler Washington’da Anıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG