Erişilebilirlik

Ankara’dan Berlin’e Tepki


Türkiye, Alman ARD kanalında yayınlanan ve Türkiye’nin İslamcı gruplar için üs haline dönüştüğünü iddia eden yayına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan çarpık bir zihniyet olduğunu belirtti.

ARD, alıntılar yaparak yayınladığı devlet raporunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’nin ilk defa resmi bir belgede İslamcı ve terörist gruplara destek bağlantılarını ortaya koyduğunu iddia etti.

ARD’de de yayınlanan raporda, Türkiye’nin Ortadoğu’da İslamcı gruplar için üs haline geldiği vurgulanıyor. Türk Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “İddialar, cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi hedef alarak ülkemizi bir süredir yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin bir ürünü” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Bu suçlamaların arkasında Almanya’da Türkiye’yi hala hedef alan PKK terör örgütü dahil teröre karşı çifte standart uygulayan siyasi çevrelerin olduğu açıktır, terörle mücadele eden ülke olarak Türkiye, ortakları ve müttefiklerinden de aynı şekilde hareket etmesini beklemektedir” denildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, resmi belge hakkında yorum yapmazken, Berlin’in, Ankara’yı, hala IŞİD’le mücadeledeki ortaklarından biri olarak gördüğünü kaydetti.

ARD’nin alıntı yaptığı raporun İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığı bildirilmişti. Bakanlık Sözcüsü, raporu, bakan yardımcılarından birinin imzaladığını, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin veya Dışişleri Bakanı’nın raporla bir ilgisi olmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG