Erişilebilirlik

Ankara’da İdlib Konusunda Yoğun Diplomasi Trafiği


İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü
İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü

Ankara İdlib krizi konusunda ABD ve Avrupa’dan arka arkaya üst düzey ziyaretlerle yoğun bir diplomasi trafiğine sahne oluyor.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD’nin BM Büyükelçisi Kelly Craft’in Ankara ve Hatay’daki temaslarından sonra, şimdi de Avrupa’dan iki önemli ziyaret düzenleniyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelirken, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell başkanlığındaki heyet de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Heyetin Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edilmesi öngörülüyor.

Borrell, Soylu ile görüşmesinin ardından paylaştığı Twitter mesajında, “AB-Türkiye sınırındaki durumu ele almak için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük. Baskı ve tek taraflı adım çözüm değil. Ortak zorluklarla başa çıkmada hem Türkiye hem AB’nin yararı için el ele çalışmalıyız” diye yazdı.

Çarşamba günü ayrıca AB Konseyi Başkanı Charles Michel Türkiye’ye resmi ziyaret düzenleyecek. Türk medyasında yer alan haberlere göre, Michel’in de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi planlanıyor.

Michel, Salı günü Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula con der Leyen, Yunanistan Başkanı Kriyos Mitsotakis ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli’nin de içinde bulunduğu heyetle Türk-Yunan sınırında incelemelerde bulunmuştu.

Sınırda yaptığı açıklamada, Türkiye’ye AB’yle 2016’da imzaladığı mülteci anlaşmasına saygı göstermesi çağrısında bulunan Michel, Avrupa’nın sınırlarını korumasının önemli olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG