Erişilebilirlik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İstifa Tarihini Açıkladı


Refah Partisi’nden seçildiği 1994’ten bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, istifa edeceği tarihi Twitter'dan duyurdu. Gökçek, belediye meclisini olağanüstü topladıktan sonra Cumartesi günü istifasını vereceğini açıkladı.

​Son bir defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek isteyen Gökçek, Pazartesi günü 16.00'da Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Melih Gökçek daha sonra sosyal medya hesabından, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim" mesajını paylaştı.

Erdoğan'ın "İstifa etmezse sonuçları ağır olur" dediği Melih Gökçek 23 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürütüyordu. Refah, Fazilet ve AK Parti’den beş dönem üst üste seçilen Gökçek, Ankara'da en uzun süre görev yapan belediye başkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de istifa ettiğini açıkladı. Altepe, “Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da yanaşmayacağız. Bu şartlarda da ülkeme hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de belediye başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Alnımız ak, başımızda dik. Özellikle bizi değerli oylarıyla seçen partili veya partisiz bizden hizmet bekleyen tüm Bursalı hemşerilerimin anlayışla karşılayacağını biliyorum” dedi.

AK Partili Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise “İstifa ile ilgili bir açıklama yapacak mısınız?” sorusuna, “Hayır” diye yanıt verdi. Uğur, “Bizler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hizmetlerimizi, tüm faaliyetlerimizi tasarlarken, bunu daima akılda tutuyor, planlarımızı daima bu şekilde yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Balıkesir’i gelişmiş kentler seviyesine çıkartmak, yaşadığımız şehrin marka değerini yükseltmek için pek çok projeye imza atıyoruz. Şehrin geleceğine değer katacak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İstifaları istenen başkanlar sürecinde ilk olarak Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bırakmıştı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da istifa eden isimler olmuştu.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG