Erişilebilirlik

Ankara Ali İsmail Korkmaz İçin Buluştu


Eskişehir'deki Gezi Parkı protestolarında 2 Haziran’da polis müdahalesinden kaçtığı sırada bir ara sokakta dövüldükten sonra yaralanan ve hastanede 38 gün verdiği yaşam mücadelesine önceki gün yenik düşen Ali İsmail Korkmaz için Ankara'da Güvenpark'ta yüzlerce kişi bir araya geldi.

Parkta yer sofrası kurularak iftar yemeği de yenilmesiyle renklenen protesto öncesinde, Sağlık Bakanlığı Korkmaz'a ilk anda tıbbi müdahale yapılmadığı iddiasını yalanladı.

Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 38 gündür sürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesi, tüm Türkiye'de tepkiyle karşılandı. Korkmaz, Gezi parkı protestoları sırasında yaşamını yitiren altıncı kişi oldu. Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz başta olmak üzere ailesi, ölümle sonuçlanan süreçte, Korkmaz'ın Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kabul edilmediğini, öncelikle karakolda ifade vermesinin istendiğini öne sürdü. Ancak ülke genelinde Korkmaz'ın ölümüyle ilgili protestoları asıl tetikleyen unsur, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün olaya ilişkin MOBESE kaydı olmadığını bildirmesi ve savcılığa ulaştırılan olay yerindeki bir otele ait kamera görüntülerinin ise bozuk olması oldu.

Korkmaz'ı anmak ve ölümüne ilişkin soruşturma sürecini protesto eylemlerinden biri de Ankara'da yapıldı. Güvenpark'taki buluşmaya, sivil toplum örgütleri temsilcileri yanında yüzlerce kişi katıldı. Zaman zaman polisle gerilimli anlar da yaşanan protesto, iftar saatiyle birlikte renkli görüntülere sahne oldu. Güvenpark'ta simit-peynir gibi mütevazi yiyeceklerle bir yer sofrası kuran protestocular hep birlikte oruç açtı. “Hepimiz Ali'yiz, öldürmekle bitmeyiz” sloganı atılan protesto, Twitter'da #direnankara belirteci ile yankı buldu.

Ayrıca @parklarbizimank ile @guvenpark gibi Twitter hesaplarıyla da artık Ankara'daki Gezi parkı protestoları ile bundan sonraki süreçlere ilişkin bilgiler de paylaşılıyor.

Sağlık Bakanlığı: ‘Korkmaz'a hastanede bakıldı’

Buarada Sağlık Bakanlığı Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nce ön inceleme yapıldığı bildirildi. O incelemeye göre, Korkmaz'ın Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde 3 Haziran'da acil serviste 3 buçuk saat tutulduğu bildirildi. Ancak sonrasında sorun görülmediği için Korkmaz'ın taburcu edildiği açıklandı. Aynı gün akşam ise Korkmaz'ın bu sefer konuşma zorluğu ve baş ağrısı gibi şikayetlerle Eskişehir Devlet Hastanesi'ne başvurduğu ve oradan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği anlatıldı. Açıklamada, “Korkmaz'ın tedavi sürecinin hiçbir aşamasında hastanede bakılmaması, hastaneye kabul edilmemesi gibi bir durum olmamıştır” denildi.

Sağlık Bakanlığı'nın bu açıklamasına karşın Korkmaz ailesinin şikayeti üzerine Eskişehir Valiliği'nin başlattığı inceleme ise devam ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG