Erişilebilirlik

ABD Savunma Bakanı Siber Güvenlikten Endişeli


Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Basra Körfezi petrol ve gaz şirketlerine yapılan bilgisayar virüsü saldırılarını, “özel sektöre karşı yapılmış olan en yıkıcı siber saldırı” olarak niteledi.

Panetta, “Shamoon” adı verilen virüsün, Suudi devletine bağlı petrol şirketi ARAMCO’ya ait 30 bin bilgisayara zarar verdiğini açıkladı. Bazı bilgisayarlarda virüsün, bilgisayardaki dosyaların yerine yanan bir Amerikan bayrağının resmini koyduğu belirtildi.

Savunma Bakanı, iki ay önceki bu saldırıdan birkaç gün sonra, benzeri bir saldırının Katar’ın en büyük ikinci doğal gaz üreticisi RasGas’a karşı gerçekleştiğini de söyledi.
Panetta, bu saldırılar hakkında işadamlarına yaptığı konuşmada Meclis’te beklemede olan siber güvenlik yasasına destek istedi.

Panetta işadamlarına, bu tarz saldırıların büyük zararları olabileceğini ve Amerika’nın bu saldırılara karşı sert bir şekilde savaştığını söyledi.

Panetta, “En yıkıcı senaryoya göre, siber aktörler ülkemizin en kritik savunma sistemlerine saldırırken, aynı zamanda fiziki bir saldırıya da maruz kalabiliriz. Saldırganlar önemli askeri ve iletişim sistemlerimizi etkisiz hale getirebilirler. Böyle bir saldırının sonucu siber bir Pearl Harbor olur” dedi.

Panetta, gelişmiş Shamoon virüsünün hangi ülke tarafından gönderildiği hakkında bir yorum yapmadı. Ancak İran’ın internet ortamını kendi çıkarına kullanma yönünde çalışmalar yaptığını belirtti.Amerika Savunma Bakanı ayrıca, Rusya ve Çin’in de siber kapasitelerini arttırdığını sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG