Erişilebilirlik

Amerika'nın Doğa Güzellikleri Kongre Kütüphanesi'nde


Amerika'nın Doğa Güzellikleri Kongre Kütüphanesi'nde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

Carol Highsmith’e ‘Amerika’nın fotoğrafçısı’ deniyor. 30 yıldan fazla süredir Amerika’yı dolaşan Highsmith, özel mekanların ve kişilerin fotoğraflarını çekiyor.

Highsmith, dünyanın en büyük kütüphanesi olan Washington’daki Kongre Kütüphanesi’yle çalışıyor.

Highsmith, “Amerika’yı dolaşırken her şeyin fotoğrafını çekiyorum. Birisi bana ‘Neden Golden Gate Köprüsü’nün fotoğrafını çekiyorsun, zaten herkes aynı şeyi yapıyor’ dedi. Evet doğru, San Fransisco’daki Golden Gate Köprüsü’nün fotoğrafları bundan 500 yıl sonra da olacak. Ama benim çektiğim yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, Kongre Kütüphanesi’nde kalacak” diye konuşuyor.

Highsmith’in telif hakkı istemeden kütüphaneye bağışladığı koleksiyonda, Amerika’daki ulusal parkların unutulmaz görüntüleri var. Amerika’nın ilk ulusal parkı Yellowstone’daki bizonlar Highsmith’i büyülemiş.

Highsmith fotoğraflarını her saatte, her hava koşulunda çekiyor. Seyahatleri için uçak korkusunu yenmek zorunda kalmış. Hikayesi ise şöyle: “Alaska’ya varınca Denali Parkı’na gitmek istedim. Beni oraya götürmesi için bir uçak kiraladım. Ama bir yandan da acaba bundan nasıl vazgeçerim diye düşündüm. Sonunda kendimi ikna ettim ve uçmayı başardım.”

Highsmith’i en çok motive eden şey, bir gün bu parkların, manzaraların kaybolacak olması korkusu. Bu yüzden bu fotoğrafları çektiğini söylüyor.

Carol Highsmith, sadece başarılı çalışmalarıyla değil, kariyerini şekillendiren eşsiz cömertliğiyle de hatırlanacak.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG