Erişilebilirlik

Amerika’da Tüketici Güveni Yükseldi


Amerikan ekonomisinin büyümesindeki en büyük etkenlerden biri olan tüketici güveni artmaya devam ediyor. Konuyla ilgili yapılan iki araştırma Kasım ayında zaten yükselişe geçen güvenin arttığını gösterdi.

Konferans Kurulu’nun yakından izlediği anket, çok daha fazla tüketicinin Amerikan ekonomisine olan güveninin arttığını söylerken, geçtiğimiz aylara nazaran daha az tüketicinin iş ve ekonomi durumunun kötü olduğundan yakındığını bildirdi.

Başka bir araştırma grubu olan Gallup’un 2500 kişiye sorarak yaptığı anket ise, tüketicilerin 2008 den bu yana en ekonomiye en fazla şimdi güven duyduğunu gösteriyor.

Benzin fiyatındaki düşüş, işsizlik oranının yüzde 5.8 e düşmesi ve ekonominin yüzde 5 oranında büyümesi ekonominin iyiye gittiğini gösteren işaretlerin başında geliyor.

Başka bir araştırmaya göre de, ev fiyatları Ekim ayının sonunda yüzde 4.5 arttı. Uzmanlar, ev fiyatların birçok insanın karşılayamayacağı hızda artmasıyla, Case-Shiller endeksinin yakın geçmişte çok daha yavaş tempoda yükseldiğinin altını çiziyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG